måndag, september 04, 2006

Lär känna ditt Birgit, del 1.

Spelarpresentation - Måns Wiklund


Vi på redaktionen tänkte ta tillfället i akt att låta er övriga lära känna en av lagets spelare lite närmare genom att visa lite vad som händer vid sidan av planen. Först ut är Måns Wiklund, den flyfotade vänsterbreddaren. Vad gör han när han inte slår perfekta inlägg mot bortre stolpen eller själv går på avslut på heden 9?
Visst, de flesta känner till att han sjunger i en poporkester tillsammans med bl.a. sin bror Ola, men det kanske kunde vara intressant att göra ett litet nedslag på hans arbetsplats, den vackra Nya Pedagogen vid Göteborgs universitet för att få en mer heltäckande bild av vår lagkamrat.

Rum A1 169. Här arbetar Måns sedan alldeles nyss med att ta en mängd viktiga strategiska beslut som för vårt stolta lärosäte framåt. Mängden viktiga pärmar i hyllan visar med all önskvärd tydlighet att Måns är noggrann och strukturerad i sitt arbete. Och vem vill inte ha ett alldeles eget sånt där litet brev- och pappersrack?

Vad står det på den lilla papperslappen under namnet tro?





Här vet man inte riktigt om Måns är ironisk eller inte. Eller kan det vara en jobbarkompis (gaisaren)som satt upp denna lapp för att sticka en kniv i sidan? För inte kan man väl heja på bohem-GAIS och samtidigt verka för tysk struktur, ordning och disciplin genom sitt tjänstemannaämbete och sitt förvärv på vänsterkanten i Birgit Prinz? Det rimmar illa.









Rum A1 168 Möt Johan Hedlund, Måns närmaste kollega. Är det Johan som satt upp GAIS-lappen? Man kan ana ett stort mått spjuveraktighet bakom tjänstemanna-
glasögonen. Om man blundar kan man verkligen höra jargongen de två emellan vid kaffeautomaten - rå men hjärtlig.









Hålslaget......

















musikanläggningen.....

















...och konferensrummet. Allt pekar på en tillvaro genomsyrad av kvalitet, noggrannhet och organisation - ledord även i Birgit som alla vet.














Det händer att Måns kommer för tidigt till kontoret då han ibland är överstrukturerad och tidspessimist. Då brukar han gå ner till biblioteket och utnyttja tiden till lite skön inspirerande morgonläsning.......












....så att man kan få just den starten på dagen som en hårt arbetande tjänsteman förtjänar. Särskilt viktigt är detta på torsdagar. Vi vet alla hur en orolig mage kan fördärva en potentiell topprestation på hedens oförlåtande grus. Tobias förklarar.











Redaktionen tackar för sig och hoppas att läsningen gör att ni kan få en bättre förståelse för den enorma arbetsinsats som denna stötte(s)pelare utför i sitt strävsamma liv. Vi riktar ett särskilt tack till personalen på Nya Pedagogen för att de gav oss tillträde till dessa snart legendariska lokaler.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag känner mig ärad att vara först ut i denna spelarpresentation, och jag märker ju att det är mycket research som ligger bakom! Som IFK:are vill jag dock påpeka att jag än så länge bara är lärling på denna stolta arbetsplats och att GAIS-fanatismen (och den preussiska ordningen) tillhör Lars, han jag ska ersätta... Som man sa när man var liten: GAIS är gjort av papper och bajs (för att anknyta till ett annat tema i artikeln).

/ Måns

4:01 em  
Anonymous Anonym said...

Fantastiskt roligt!
När man läser matchreferaten och såna artiklar blir det lättare att komma överens med tanken att det bara återstår 8 timmar till nästa j...a arbetsdag.
/Mikael

10:43 em  

Skicka en kommentar

<< Home