torsdag, april 27, 2006

S.K. Innväst - Birgit Prinz 1-1

Som ett kedjerökande finnigt ungdomsgäng i en Roy Andersson-film satt motståndarna och väntade på oss. I solen, så där lagom avslappnat hängande över ett gäng grusplogar. De gav en syrlig kommentar till undertecknads första uppvärmningsskott som givetvis gick en bit över. Ok, tänktes det...de här snubbarna kan det här med idrottspsykologi. Som tur är var det mycket yta och lite innehåll. Även om de kunde slå ett par felfria passningar sinsemellan stod det ganska snart klart att nya poäng till Birgit fanns inom räckhåll.

De första minuterna av matchen ägdes av motståndarlaget. En tänkbar förklaring är att psyk-chocken från uppvärmningen satt i en stund, det krävdes en brysk tackling på Ola för att rädslan skulle klinga av och förbytas i en gnutta ilsket uppvaknande. Bollinnehavet hade dock redan börjat förvaltas till målchanser, mycket tack vare svårigheter för Birgit att få fast bollen på offensiv planhalva. Löpningarna saknades inledningsvis men efter 0-1 visade återigen Birgit Prinz-kollektivet en beslutsamhet och styrka som tidigare upplagor saknat. Baklängesmålet kom till efter att säsongsdebuterande Roosvaldinho i sin första bolltouch för året nonchalant drällt djupt på egen planhalva. Samtidigt som man måste kunna kräva mer från en så rutinerad spelare så är det enkelt att förlåta när Ulf jobbar sig in i matchen och visar att det var en engångsföreteelse. Karaktär.

Kvitteringen kom ganska snabbt när man väl bestämt sig. Birgit börjar smälla på i närkamperna, 50/50-duellerna avlöser varandra och det är precis i denna stund man ser att Innväst börjar vika ner sig och ge bort initiativet för gott. Ola kommer vinnande ur ytterligare ett hopslag men får bollen lite för långt ifrån sig och tvingas ta ytterligare en oönskad närkamp. Nu får Ola en rejäl smäll på smalbenet och levererar en högljudd svordom och väntar på signal från mannen i svart, som dock uteblir. Det faktum att Mattias blev fri med målvakten och smällde in bollen med en hård vrist i gaveln till 1-1 höjer bara marginellt Olas humör, men övriga Prinzare jublar högt. Det var ett snyggt mål, om än med en något oattraktiv uppbyggnadsfas.
En assist är dock en assist, inte tu tal om annat.

Hela andra halvlek handlade om vårdat spel från Birgit och långbollar från motståndarna. De jätteheta chanserna skapades dock aldrig. Peter hade en finfin möjlighet då han fick gott om tid på sig centralt men skottet blev inte riktigt vad man önskat sig. Stefan låg ofta och lurade på topp men den torra och gropiga planen gjorde det svårt för regissörerna att leverera vettiga instick. Förra veckans gigant Måns var inte riktigt bästis med bollen vid inläggssituationerna denna dag, det blev ofta för mycket luft under bollen.

Matchen slutar 1-1 och Birgit har inlett säsongen övertygande då dagens motstånd med stor sannolikhet kommer plocka många poäng under säsongen. Bland övriga saker att anmärka på från dagens soldränkta Heden är att Pablo sträcker ljumsken och i värsta fall har ett par veckors konvalescens framför sig. Ett avbräck i de bakre regionerna om så blir fallet, men om man inte stretchar en enda muskel i en stel och ovan snart 35-årig kropp så får man ta på sig dumstruten. Det finns ingen som helst tycka-synd-om-attityd i en professionell trupp som denna. Bara att bita ihop och komma igen starkare.

Ett stabilt hurrande efter matchen avslutade ett stabilt dagsverke.

Forza Birgit!

1 Comments:

Blogger AKAPella said...

Ska inte vara några problem. :)

3:31 em  

Skicka en kommentar

<< Home